Blog

A VIETNÁMI KORONAVÍRUS VAKCINA

Ha süllyed a hajó, és az utasoknak csak az egyik része pánikol, hogyan tudod őket megnyugtatni hangosbeszélőn úgy, hogy a eddig nem pánikolók ne essenek pánikba? A marketingkommunikáció sakkjátszmája, amikor úgy akarod megszólítani a célcsoportodat, hogy a többiek észre se vegyék, miről beszélsz.
Schobert Norbi igazsága

SCHOBERT NORBI IGAZSÁGA

Izgalommal figyeltük, hogyan dagad egyre nagyobbra Schobert Norbi kommunikációs kavicsa, amit behajított az állóvízbe. Most, hogy már kissé fogyni látszik, érdemes összefoglalni, milyen tanulságokat vonhatunk le kommunikáció, branding és marketing tekintetében a történetből.

HA CSAK 10 MÁSODPERCÜNK VAN EGY REKLÁMFILMRE, NEKÜNK EZ A 3 ALAPSZABÁLY SEGÍT A LEGTÖBBET

10 másodperces reklámfilmet kell tervezned? Oké, elsőre nem tűnik akkora kunsztnak, nyilván kevesebbet kell rajta agyalni, mint egy egypercesen (khm). Aztán egyszer csak azt veszed észre magadon, hogy sehogy sem jön ki a matek, amit kitaláltál, az egyszerűen nem fér bele ilyen rövid időbe. Ha az alábbi alapszabályokat megfogadod, rögtön közelebb kerülsz a megoldáshoz.

MEG TUD VÉDENI AZ ITTAS VEZETÉSTŐL NICO ROSBERG?

Ha nem vezetsz ittasan, soha nem is vezettél és nem is fogsz, akkor nem Nico Rosberg véd meg téged, hanem te magad. Ha egyszer már vezettél ittasan, és ezért soha nem fogsz ittasan vezetni, akkor is ugyanez a helyzet. Ha egyszer már vezettél ittasan, és valószínűleg fogsz még, vagy ha rendszeresen vezetsz ittasan – nos, akkor sem Nico Rosberg lesz az, aki elveszi a kedvedet az ittas vezetéstől. Ha Nicóval nem is, a reklám mégis képes arra, hogy csökkentse az ittasan vezetők számát. De hogyan?